Slide background

DUTCH - Reserverings Balk

Aankomst
Invalid Input

Vertrek
Invalid Input

Type
Invalid Input

Vakantiewerk op Camping Le Clou in de Dordogne

 

Camping Le Clou is een kleinschalige familiecamping in de Dordogne van Nederlandse eigenaren. De camping wordt veel bezocht door Nederlandse jonge gezinnen. Kennis van de Franse taal is niet nodig.

 • Ben jij op zoek naar een vakantiebaan of stageplaats op een kleinschalige gezinscamping in het zonnige Zuidwesten van Frankrijk?
 • Ben jij 18 jaar of ouder, een teamspeler, enthousiast, sportief, een kindervriend, harde werker en flexibel?
 • Ben je in de periode van half juni tot eind augustus beschikbaar?
 • Heb je enige werkervaring in de horeca, keuken of het organiseren van activiteiten voor kinderen?

Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren op een van de volgende vacatures:

Horecamedewerkers/stagiairs
In de bar, op het sfeervolle terras en in het restaurant zorg je voor een gastvrije en verzorgde omgeving. Je bent in staat om de gasten op een hoog niveau van dienst te zijn. Je draagt zorg voor de brood-, drankjes- en ijsverkoop en rekent met de gasten af.

Keukenmedewerkers/stagiairs
In de keuken werk je samen in de frituur, pizza’s, en afwas. Tevens doe je corvee- en snijwerkzaamheden.

Activiteitenmedewerkers/stagiairs
Wekelijks stel je met collega’s een activiteitenprogramma samen voor onze gasten. Feestavonden, kinderdisco’s, knutseluurtjes, sport en spel, bonte avond, kanoën etc. Wat de kinderactiviteiten betreft ben jij verantwoordelijk voor de organisatie.

Voor bovenstaande vacatures geldt dat je naast de vermelde werkzaamheden ook ingezet kan worden voor werkzaamheden van algemene aard, zoals licht schoonmaakwerk, voorbereiding, bediening en opruimen op feestavonden en onverwachte werkzaamheden op de camping. Een flexibele houding als medewerker in het campingteam is een voorwaarde om te solliciteren.

Kokshulp
Je bereidt samen met de kok de menu's voor en draagt zorg voor de personeelsmaaltijden. Heb je geen koksopleiding of ben je daar niet mee bezig, maar sta je zelf regelmatig met veel plezier in de keuken? Ook dan nodigen we je uit te solliciteren!

Wij bieden je:

 • Verblijf in stacaravans en goede maaltijden.
 • Uitstapjes zoals kanoën, stadsbezoeken, gezellige marktjes.
 • Een prima salaris en vergoedingen.
 • Een onvergetelijke tijd.

Ben je enthousiast geworden en wil je ons campingteam komen versterken?
Mail dan je motivatie, CV en een recente foto van jezelf naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Geef in de brief je voorkeur aan voor een van de vacatures/stages en wat jouw persoonlijke bijdrage kan zijn voor een enthousiast campingteam. Geef ook aan welke periode je beschikbaar bent.

Check onze website en facebookpagina voor meer info.

 

 • All
 • Actief
 • Cultuur
 • Dorpen-steden
 • Voor-de-hele-familie
 • Kastelen
 • Perigueux
 • Monpazier
 • Grotten
 • Kanoën
 • Fietsen
 • Wandelen
 • Paardrijden
 • Sarlat
 • Themaparken
 • Les Eyzies
 • Tuinen
 • De Dordogne rivier
 • Zwemplezier
 • Luchtballonvaarten
 • Klimmen
 • Golfen
 • Tennissen
 • Gastronomie
 • Wijnen & chateaux
 • Markten
 • Eetmarkten
 • Belvès
 • La Roque-Gageac
 • Limeuil
 • Domme

Kastelen

kastelen

De Dordogne staat bekend om zijn vele kastelen. Ook kinderen kunnen zich aan deze imposante bouwwerken vergapen. Op rotsen gebouwd of ergens in het land gelegen.

Château Castelnaud is bij uitstek een kasteel geschikt voor kinderen. In het hoogseizoen zijn er echte ridders te zien. Er wordt daar een duidelijke uitleg gegeven over het leven op een kasteel in de middeleeuwen.

Château de Beynac is prachtig gelegen, hoog op een rots aan de oever van de Dordogne. Na een behoorlijke klim is de beloning een prachtig uitzicht over de rivier.

Château de Commarque ligt in een hele mooie vallei. Deze middeleeuwse ruïne is gebouwd op de resten van een prehistorische grot. Op Commarque zijn ze nog steeds met restauratiewerkzaamheden en archeologisch onderzoek bezig.  

Château des Milandes is het kasteel waar Josephine Baker met haar pleegkinderen heeft gewoond. In het kasteel vind je een overzicht van haar leven. Haar jurken worden in het museum tentoongesteld.

Perigueux

perigueux

Périgueux is de hoofdstad van de Dordogne, waar je heerlijk kunt rondstruinen door de middeleeuwse straatjes en diverse pleinen. De straatjes en pleintjes ademen nog steeds de sfeer van weleer. Wandel door de Rue Limogeanne, een gezellig straatje die er al sinds de Middeleeuwen is, met veel boetiekjes en winkeltjes. Zoals in heel Frankrijk kan er tijdens “midi” op de terrasjes heerlijk geluncht worden. Inmiddels is het hele stadsgezicht van Perigueux beschermd door de Franse monumentenzorg. De kathedraal Saint-Front, van dezelfde architect als de Sacré Coeur in Parijs en ingeschreven op de UNESCO lijst, is zeker een bezoek waard. Ook is hier een museum uit de romeinse tijd Vesunna, met oude romeinse ruïnes. Verder herbergt het Musée d’art et d’archéologie du Périgord de top van niet-Europese kunstwerken in Frankrijk.

Monpazier

monpazier

Monpazier is een bastide, gesticht onder Engels gezag van koning Edward I van Engeland in 1284. Het is een bijzonder goed geconserveerd middeleeuws stadje, door de Franse overheid ingedeeld bij de grote nationale monumenten. Monpazier is ook verkozen tot een van de ‘Plus Beaux Villages de France’, de mooiste dorpjes van Frankrijk. In de maanden juli en augustus is hier bijna iedere dag en avond wel iets te doen: variërend van eten, muziek en dans op het sfeervolle dorpsplein, dat omringd is door arcades en het typerende rechtlijnige stratenplan. Op donderdag is hier een markt, waar producten uit de streek verkocht worden. Het hele dorpje is een bezienswaardigheid evenals het landschap in de omgeving.

Grotten

grotten

In de Dordogne zijn heel veel grotten te vinden. Vanuit de warme zonnige ‘bovenwereld’ naar de donkere koele grotten, maakt vooral op kinderen vaak een grote indruk. 

Er zijn druipsteengrotten met prachtig kalksteenformaties: Gouffre de Proumeyssac, op 5 minuten vanaf de camping, Le Grand Roc bij Les Eyzies of Gouffre de Padirac in het departement Lot, anderhalf uur rijden, hier vaar je met een bootje door de indrukwekkende grotten. 

En grotten met prehistorische tekeningen. Omdat deze tekeningen worden aangetast door uitademingslucht, zijn die veelal voor bezoek afgesloten : Lascaux IV is de wereldberoemde replica waar je een mooi beeld krijgt de originele grot. 

La Grotte du Sorcier in het pittoreske St. Cirq of de grottes de Font de Gaume in Les Eyzies. Deze grot is zeer beperkt te bezichtigen.

 Er is ook een grot waar je met een treintje ingaat : Rouffignac.

Kanoën

kanoo

Op een zonnige dag kanoën op de Dordogne of de Vézère hoort bij het genieten van de Perigord Noir. Elke week organiseren wij vanaf de camping een kanotocht op de Dordogne. Varen langs de mooiste stukken van de Dordogne, de middeleeuwse kastelen en stadjes. 

Fietsen

vtt

Voor de sportieve fietser zijn er diverse moutainbike- en fietsroutes. Kaarten met routes in de directe omgeving van de camping zijn in de receptie te verkrijgen. Een andere mooie fietsroute is het fietspad over de voormalige spoorlijn (Sarlat -Souillac). Met 29 km, is dit de langste van de groene routes met zijn verlichte spoortunnel van 400 meter. Vanuit Sarlat stroomopwaarts door de vallei van de Dordogne naar Cazoulès. Liever fietsen zonder vaste route? Met een GPS komt u in de kleinste dorpjes en ook weer 'thuis'.

Wandelen

wandelen

Vanuit vele dorpen zijn vanaf “Le Bourg” (het centrum van een dorp, dorpsplein) verschillende wandelroutes uitgezet over verschillende afstanden (Petites Randonnées, Circuits en Boucles). Vanaf de camping is het ook al mogelijk om wandelroutes te volgen. De routes zijn vrij te belopen. In de receptie zijn wandelkaarten te koop. Misschien is een vakantie in de Dordogne een leuke aanleiding om met geocaching, eigentijds schatzoeken, te beginnen? In de Dordogne zijn meer dan 2000 caches verstopt.

Paardrijden

paarden

Paardrijden in de Dordogne is een onvergetelijke gebeurtenis. Het prachtige landschap met tal van paden door bossen, open valleien en heuveltoppen is bij uitstek geschikt voor tochten te paard. Voor kinderen is het vlakbij gelegen Poney Club Arc en Ciel in Campagne een echte aanrader. Maar ook ervaren ruiters kunnen er terecht.

Sarlat

c 700x400 sarlat

Sarlat-la -Canéda is het toeristische hoogtepunt in de Perigord, gelegen in het oosten van het departement tussen de Dordogne en de Vézère. Het is een van de mooiste middeleeuwse steden van Europa. Sarlat heeft een pittoresk karakter dankzij zijn smalle straatjes en de schoonheid van zijn monumenten. De stad is recordhouder wat betreft het aantal beschermde of geregistreerde historische monumenten in de nationale inventaris, met 65 beschermde monumenten en gebouwen. Als je door de smalle straatjes loopt, lees je bijna duizend jaar authentieke architectuur.

Themaparken

c 700x400 bournat

De alom aanwezige prehistorie in de Vallée de la Vézère of ook wel de Vallee d’homme, is terug te zien in een aantal themaparken.

La Roque Saint-Christophe toont de gerestaureerde resten van een leefgemeenschap van 55.000 jaar geleden.

De Grottes du Roc de Gazelle worden er ook workshops voor kinderen gegeven. 

Daarnaast is cultureel industrieel erfgoed toegankelijk zoals De Filature de Belvès, het wol-en weef museum of Le Moulin de La Rouzique, een papiermolen. 

In le Bugue kunt je naar  diverse bezienswaardigheden;  Parc Le Bournat, waar je je waant in 1900, met allerlei oude ambachten en historische kermisattracties; Het Aquarium du Périgord Noir, het grootste Europese zoetwater aquarium. Bij het aquarium is ook een groot klimrek de Big Bird, een prehistorisch doolhof Labyrinthe Préhistorique, en een Jungle Golf, waar je leuk met je kinderen kunt midgetgolfen.

Les Eyzies

c 700x400 leseyzies

De hoofdstad van de prehistorie. Een dorpje langs één van Frankrijks mooiste rivieren met veel prehistorische schatten die vanzelfsprekend veel toeristen aantrekken. Aan de rivier liggen restaurants, winkeltjes en vertrekpunten van kanotochten. Les Eyzies is mooi door de steil, overhangende rotsen, die hebben door de millennia heen de mens een schuilplaats geboden. Hoog in de rotsen en er tegenaan gebouwd, troont een middeleeuws kasteel, daaronder bevinden zich tal van leuke perceeltjes met rotswoningen. Het Musée National de la Préhistoire heeft de belangrijkste collectie van archeologische vondsten van Frankrijk. Verder vindt je er het Musée de la Spéléologie, en langs de Vézère prehistorische grotten en zoals: Font de Gaume, Combarelles, Abri Pataud, Abri de Laugerie.

Tuinen

grotten

 

De Dordogne staat bekend om zijn mooie natuurlijke omgeving. De mooie rivieren en valleien maken onze regio zo bijzonder. Je kunt de mooie natuur vinden op verschillende plekken, zoals tuinen bijvoorbeeld. 

De Jardins de Marqueyssac, is een tuincomplex met buxussen in diverse vormen. Het ligt  bovenop een plateau in een bocht van de Dordogne. Het pittoreske park van 22 ha met romantische tuinen biedt wandelmogelijkheden en een uniek panorama uitzicht over de vallei van de Dordogne.

De Jardins du Manoir d’Eyrignac, zijn tuinen die "een droom van harmonie" zijn: harmonie van stijlen, van vormen en van kleuren.

De Jardins d’Eau zijn bijzondere tuinen in Carsac. Hier bevinden zich collecties van lotusbloemen, Egyptische papyrus, exotische en tropische waterlelies. Een echte aquatische arboretum. 

In Limeuil zijn er Jardins Panoramiques, hier kan je heerlijk wandelen door het park, meedoen aan workshops. Er is ook een escape spel, ontcijfer de gecodeerde boodschappen om je missie te voltooien terwijl je door de tuinen loopt.

De Dordogne rivier

Roque Gageac

Een boottochtje op de Dordogne aan boord van een traditionele boot, een gabarre, is een mooie manier om op een andere manier van de Dordogne vallei te genieten. Je kunt opstappen in Beynac met de Gabarres de Beynac of in la Roque Gageac met de Gabarres de Norbert. De boten varen door het  mooiste deel van de Dordogne Vallei, langs de middeleeuwse kastelen en stadjes. 

Zwemplezier

plage coux

In de Dordogne zijn er veel plekjes waar je met de hele familie kunt genieten van strandjes, meertjes en waterparken.

Zo is er een strandje in Coux-et-Bigaroque op maar 5 km van de camping. Dit strandje staat in het hoogseizoen onder toezicht van een badmeester. Limeuil heeft ook een leuk strandje op een bijzondere plek want hier komen de Dordogne en de Vézère aan de rand van het stadje samen. 

Verder kan je met het gezin naar het meertje met zandstrand van Tamnies. Een gezellig plekje voor jong en oud met speeltuinen en drijvende speeltoestellen. 

Er is vlakbij de camping ook een waterpark, de Etangs du Bos. Hier kunnen de kinderen lekker zwemmen in de verwarmde zwembaden, van de vele glijbanen glijden, op drijvende toestellen spelen, op trampolines springen en nog veel meer! 

 

Luchtballonvaarten

Belves

Varen met een luchtballon over de Dordogne Vallei is een unieke ervaring. Met de prachtige uitzichten is dit echt onvergetelijk!

De luchtballonnen van Périgord Dordogne Montgolfières vertrekken uit Castelnaud-la-Chapelle. De ballonvaart duurt 3 uur, hier ontdek je van een nieuw uitzichtpunt de mooie Dordogne vallei en zijn kastelen. 

Ook met de vaarten van Montgolfières du Périgord vaar je over de Dordogne Vallei en kan de kastelen en natuur bezichtigen van een bijzonder punt. 

Montgolfière & Châteaux varen ook over de Dordogne vallei en over de kastelen. Een unieke kans om in een luchtballon te varen, en dat ook nog is boven zo’n bijzonder mooie vallei!

Klimmen

Belves

Door bomen klimmen, abseilen of als Tarzan aan een liaan slingeren? Het kan allemaal in de Dordogne. Er zijn verschillende klimparken waar de hele familie (vanaf 3 jaar) lekker kan klimmen.

Airparc Périgord, 20 minuten van de camping, is een klimpark waar je over de Dordogne kunt abseilen. Geschikt voor jong en oud want er zijn verschillende hoogtes en niveaus. 

Verder zijn er nog meer leuke parken o.a : Monkey’s Forest Sarlat, l’Appel de la Forêt, la Forêt des Ecureuils

Golfen

Belves

Hou je van golfen? Er zijn genoeg golfbanen in de buurt van de camping. Zo is er op 10 minuten van de camping in Siorac-en-Périgord, Golf la Forge, een super leuke 9-holes golfbaan, waar de tussen de middag heerlijk kunt lunchen. In Saint-Germain-de-Belvès op 12 minuten rijden vind je de Lolivarie, een 18-holes golfbaan met uitdagende lange holes en la Marterie, in Saint-Félix-de-Reillac-et-Mortemart, een 18-hole golfbaan midden in de natuur.

Tennissen

Tennis coux 

In het dorp le Coux bevindt zich een tennisbaan waar je gebruik van kunt maken om lekker te tenissen. Reserveren kan bij de receptie. 

Gastronomie

Belves

Frankrijk is het land van de gastronomie, lekker eten en drinken. De Dordogne is bij uitstek een gastronomisch rijke regio. De streek is met name bekend om truffel, foie gras (ganzenlever), walnoten, eend en aardbeien.

Deze en de vele andere ingrediënten uit de streek worden in de talrijke restaurants verwerkt tot heerlijke gerechten, variërend van eenvoudig tot zeer luxueus en overvloedig. De restaurants bieden naast de kaart vaak een keuzemenu aan. Ook in het campingrestaurant maken we zoveel mogelijk gebruik van de lokale producten. Laat je eens verrassen!

Om meer te leren over de Franse keueken kun je naar musea. Zoals het Ecomusée de la Truffe, waar je de mysteries van de ”zwarte diamant” (zwarte truffel) ontdekt. In de Maison du Foie Gras, kan je van alles leren over de productie van de beroemde Foie Gras. Meer leren over regionale notenolie? In de Moulin de la Veyssiere ontdek je hoe deze worden gefabriceerd. 

Wijnen & chateaux

perigueux

De wijnen uit de omgeving zijn misschien nog wel beroemder dan het eten. Vlakbij is de Bergerac, waar dieprode kruidige wijnen (Pecharmant), frisse droge en zoete witte wijnen en dessertwijnen (Monbazillac) worden geproduceerd. Heel iets verder begint de Bordeaux al, hier worden de allerbeste wijnen ter wereld worden gemaakt.  Saint Emilion is voor de echt liefhebber een bezoekje waard. 

Château de Monbazillac vlakbij Bergerac kun je bezichtigen. Een fantastisch wijnkasteel met een mooi uitzicht over de de wijngaarden van de Bergerac. 

Markten

markt

Frankrijk staat bekend om haar leuke en lokale markten. In de Dordogne zijn er ook bijna elke dag gezellige marktjes waar je verse streekproducten kunt kopen.

Op dinsdag is er markt in le Bugue in de hoofdstraat van het dorp. Je kunt er verse groenten kopen, lekkere perigourdine producten, maar ook sieraden. 

Op woensdag en zaterdag is er in Sarlat een grote markt. Deze is echt in het oude middeleeuwse centrum van de stad en is spectaculair groot. Ook hier is van alles te krijgen, van notenolie tot kleding, je vindt hier vast iets leuks! In het hoogseizoen is er in Saint-Cyprien ook groente en waren-markt. 

Op donderdag kun je naar het bastide stadje Monpazier. Op de Place Centrale, het hartje van het middeleeuwse dorp  is zich de markt. Hier is van alles te koop van lokale producenten. In Domme is ook een markt op donderdagochtend. Hier zijn verse streek producten verkrijgbaar, maar ook niet alimentaire producten zoals kleding en sieraden.

Vrijdagochtend kun je naar Le-Buisson-de-Cadouin. 

Op zaterdag is er een markt in het mooie middeleeuwse stadje Belvès. Op de Place des Armes, het hartje van het dorp kan je heerlijke verse fruit en groenten kopen, een lekkere baguette of wat vlees. Ook is er in Sarlat een grote markt op zaterdagochtend dit is de grootste en bekenste markt van de Dordogne. 

Zondagochtend is de markt van Saint-Cyprien, een van de leukste van de Dodogne, niet ver van de camping en erg populair bij de locals. Deze markt gaat door de hoofdstraat van het dorp en er zijn vele regionale producten verkrijgbaar. Ook is er in Limeuil op zondag een markt, het bijzonder dorp waar de Dordogne en de Vézère samen komen. 

Eetmarkten

march gourmand

Lekker eten en drinken is ook mogelijk tijdens de dorpsfeesten in de dorpen en bastides van de Dordogne. Op slechts 3 km afstand van de camping wordt in Audrix elke zaterdag in juli en augustus een franse eetavond georganiseerd. Je kiest eerst je eten en drinken uit en neemt vervolgens plaats aan de lange tafels waar je samen met de franse locals en andere toeristen aanschuift. Een bandje zorgt voor folkloristische muzikale ondersteuning. Als dat niet het echte Frankrijk is…

Verder zijn er ook eetmarkten in dezelfde stijl in le Bugueen le Coux op dinsdag, Saint-Cyprien op donderdag, Belvès op woensdag en Limeuil op zondag.

Belvès

Belves

Belvès is een erg goed geconserveerde bastide. Het bevindt zich bovenop een heuvel, waardoor er een prachtig uitzichtpunt is over het omliggende platteland. Het dorp ademt de sfeer van de middeleeuwen. Vele middleeuwse kenmerken zijn nog in takt. In het hartje van Belvès vind je de Place des Armes, met zijn een overdekte marktje. Loop door de leuke kleine smalle straatjes, ontdek de middeleeuwse architectuur en geniet van de franse sfeer in dit dorpje.

La Roque-Gageac

Roque Gageac

La Roque-Gageac is geklasseerd  als “Plus beaux Villages de France”, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Er is hier weinig veranderd sinds de middeleeuwen. De nauwe straatjes en het mooie uitzicht op de Dordogne geeft dit stadje zijn eigen unieke charme. Drink een lekker kopje koffie of eet in een van de lekkere restaurantjes, onder de platanen aan de Dordogne. 

Limeuil

Limeuil

Het dorpje Limeuil bevindt zich op een spectaculaire plek. De twee rivieren Dordogne en Vézère komen aan het rand van het stadje samen, een uniek gezicht! Je kunt lekker wandelen door het dorpje, de panoramische tuinen bezichtigen, een hapje eten aan de rivier of er in zwemmen! 

Voor de bierliefhebbers is er vlakbij Limeuil ook een ambachtelijke, biologische bier brouwerij la Lutine

Domme

Domme

Domme bevindt zich in het hartje van de Périgord Noir, en is door de Fransen als een van de mooiste dorpen van Frankrijk geklasseerd. Het ligt bovenop een heuvel en heeft de typische Perigourdine architectuur. Je kunt hier lekker eten, de kerk bezoeken en als kers op de taart een spectaculair uitzicht over de Dordogne Vallei. 

Op de hoogte blijven, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Kinderen op le Clou

kinderen

Kinderen voelen zich al snel thuis op Camping Le Clou. Een compact, overzichtelijk terrein met diverse mogelijkheden op lekker te spelen. Het maken van vriendjes en vriendinnetjes lijkt wel vanzelf te gaan.

Lees meer ...

Horeca op Le Clou

eten

Gastvrijheid staat bij ons voorop! Gedurende het hele seizoen kun je terecht voor hapjes en drankjes. Ontmoet andere gasten tijden de table d'hôtes of bezoek de bar en het sfeervolle terras. 

Lees meer ...

Omgeving van Le Clou

omgeving

Ontdek de fantastische omgeving van Le Clou. Houd je van sportieve activiteiten of slenter je graag over een marktje? Ben je cultureel geïnteresseerd? Dan heb je vast niet genoeg aan één vakantie!

Lees meer ...

ANWB     ACSI     CC     BD

Contactgegevens

mapfrance

con infoKarin & Luuk Heerink

con address3655 Route de Saint - Georges
24220 Le Coux et Bigaroque
Dor­dogne, France

emailButtoninfo@camping-le-clou.com

con tel+33 (0)5 24 15 19 75