Slide background

DUTCH - Reserverings Balk

Aankomst
Invalid Input

Vertrek
Invalid Input

Type
Invalid Input

In de directe omgeving van Le Clou wandelroutes, marktjes en kastelen!

Naast de mooie natuur zijn er in de directe omgeving van Camping Le Clou veel bezienswaardigheden. Kastelen, grotten, prehistorische opgravingen en middeleeuwse sfeervolle stadjes als Sarlat en Monpazier liggen dicht in de buurt en zijn zeker een bezoek waard. Maar ook voor liefhebbers van een actieve vakantie zijn er veel mogelijkheden zoals wandelen, mountainbiken, klimmen of een kanotocht maken.

 • All
 • Actief
 • Dorpen-steden
 • Er-op-uit
 • Kastelen
 • Perigueux
 • Monpazier
 • Grotten
 • Kanoën
 • Fietsen
 • Wandelen
 • Paardrijden
 • Sarlat
 • Themaparken
 • Markten
 • Les Eyzies

Kastelen

kastelen

De Dordogne staat bekend om zijn vele kastelen. Ook kinderen kunnen zich aan deze imposante bouwwerken vergapen. Op rotsen gebouwd of ergens in het land gelegen. Château Castelnaud is bij uitstek een zeer geschikt kasteel voor kinderen. Er wordt daar een duidelijke uitleg gegeven over het leven op een kasteel.Château de Beynac ligt hoog op een rots aan de oever van de Dordogne. Na een steile wandeling is de beloning een prachtig uitzicht over de rivier.Château de Commarque is een prachtige ruïne die nog steeds verder gerestaureerd wordt. Château des Milandes vertelt het verhaal van Josephine Baker. Haar jurken worden in het museum tentoongesteld.Château de Monbazillac vlakbij Bergerac, is een fantastisch wijnkasteel en biedt een mooi uitzicht over de de wijngaarden. Monbazillac is een markante dessertwijn.

Perigueux

perigueux

Een chique stad, hoofdstad van de Perigord, waar je heerlijk kunt rondstruinen door de middeleeuwse straatjes en diverse pleinen het stadsdeel Puy-Saint-Front. De winkeltjes zijn op de welvarende bewoners gericht. U bent hier tenslotte in de hoofdstad van de Perigord, beroemd om zijn uitmuntende keuken. De straatjes en pleintjes ademen nog steeds de sfeer van weleer. Zoals in heel Frankrijk kan er tijdens midi op de terrasjes heerlijk geluncht worden. Inmiddels is het hele stadsgezicht van Perigueux beschermd door de Franse monumentenzorg. De kathedraal Saint-Front (ja, inderdaad van dezelfde architect als de Sacre Coeur in Parijs) is zeker een bezoek waard. Het Musée d’art et d’Archéologie du Périgord herbergt de top van niet-Europese kunstwerken in Frankrijk.

Monpazier

monpazier

Monpazier is een bastide, gesticht onder Engels gezag van koning Edward 1 in 1284. Het is een bijzonder goed geconserveerd middeleeuws stadje, door de Franse overheid ingedeeld bij de grote nationale monumenten. Monpazier is ook verkozen tot een van de mooiste ‘Plus Beaux Villages de France’ dorpjes van Frankrijk.In de maanden juli en augustus is hier bijna iedere dag en avond wel iets te doen: variërend van eten, muziek en dans op het sfeervolle dorpsplein, dat omringd is door arcades en het typerende rechtlijnige stratenplan. Op donderdag is hier markt, waar producten uit de streek verkocht worden. Het hele dorpje is een bezienswaardigheid evenals het landschap van de omgeving.

Grotten

grotten

In de Dordogne zijn veel grotten te vinden. Vanuit de warme zonnige ‘bovenwereld’ naar de donkere koele grotten, maakt vooral op kinderen vaak een grote indruk, veel oh’s en ah’s als ze al dat moois zien. Er zijn druipsteengrotten met prachtig afzettingsgesteente (Gouffre de Proumeyssac, op 5 minuten vanaf de camping) en grotten met prehistorische tekeningen. Omdat deze tekeningen worden aangetast door uitademingslucht, zijn die veelal voor bezoek afgesloten. Lascaux II is de wereldberoemde replica waar je een mooi beeld krijgt de originele grot. Daarnaast zijn er nog grotten die je met een treintje of bootje kunt bezichtigen.

Kanoën

kanoo

Op een zonnige dag kanoën op de Dordogne of de Vézère hoort bij het genieten van de Perigord Noir. Elke week organiseren wij vanaf de camping een kanotocht op de Dordogne. Varen langs de mooiste stukken van de Dordogne, aanmeren in Beynac of picknicken op een kiezelstrandje. Een boottochtje op de Dordogne aan boord van een traditionele boot, een gabarre, is een alternatief voor gezinnen met kinderen onder de 5 jaar of mensen die liever op een boot van de Dordogne genieten. U kunt opstappen in Beynac of Roque Gageac.

Fietsen

vtt

Voor de sportieve fietser zijn er diverse moutainbike- en fietsroutes. Kaarten met routes in de directe omgeving van de camping zijn in de receptie te verkrijgen. Een andere mooie fietsroute is het fietspad over de voormalige spoorlijn (Sarlat -Souillac). Met 29 km, is dit de langste van de groene routes met zijn verlichte spoortunnel van 400 meter. Vanuit Sarlat stroomopwaarts door de vallei van de Dordogne naar Cazoulès. Liever fietsen zonder vaste route? Met een GPS komt u in de kleinste dorpjes en ook weer 'thuis'.

Wandelen

wandelen

Vanuit vele dorpen zijn vanaf “Le Bourg” (het centrum van een dorp, dorpsplein) verschillende wandelroutes uitgezet over verschillende afstanden (Petites Randonnées, Circuits en Boucles). Vanaf de camping is het ook al mogelijk om wandelroutes te volgen. De routes zijn vrij te belopen. In de receptie zijn wandelkaarten te koop. Misschien is een vakantie in de Dordogne een leuke aanleiding om met geocaching, eigentijds schatzoeken, te beginnen? In de Dordogne zijn meer dan 2000 caches verstopt.

Paardrijden

paarden

Paardrijden in de Dordogne is een onvergetelijke gebeurtenis. Het prachtige landschap met tal van paden door bossen, open valleien en heuveltoppen is bij uitstek geschikt voor tochten op het paard. Voor kinderen is het vlakbij gelegen Poney Club Arc en Ciel in Campagne een echte aanrader. Maar ook ervaren ruiters kunnen er terecht.

Sarlat

c 700x400 sarlat

Sarlat-la -Canéda is het toeristische hoogtepunt in de Perigord. De stad vind zijn oorsprong in de stichting van een klooster door de hertog van Aquitanië, Pepijn. En zoals het in die tijden ging, groeide er als vanzelf een stad om het klooster heen. In de 13e eeuw verkreeg Sarlat steeds meer rechten en werd zo een echte stad. Zoals in veel oude middeleeuwse huizen zijn er vaak binnenplaatsjes en open trappen galerijen waardoor u een goede indruk kunt krijgen van al dat middeleeuwse schoons. In juli en augustus is het er erg druk, in het bijzonder op zaterdagen wanneer er markt is in de stad. De grote drukte is te vermijden door 's ochtends heel vroeg op pad te gaan. Ook is er het Theaterfestival in juli-augustus.

Themaparken

c 700x400 bournat

De alom aanwezige préhistorie in de Vézère vallei is ook te zien in themaparken. La Roque Saint-Christophe toont de gerestaureerde resten van een leefgemeenschap van 55.000 jaar geleden. In de Grottes du Roc de Cazelle worden er ook workshops voor kinderen gegeven. Daarnaast is cultureel erfgoed toegankelijk zoals De Filature, het wol-en weefmuseum of Le Moulin de La Rouzique, een papiermolen. In Parc Le Bournat waant u zich in 1900. Inclusief een aantal historische kermisattracties. Dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod...

Markten

c 700x400 marche

Traditioneel op het platteland zijn de markten van de Perigord. In pittoreske dorpjes met typische smalle steegjes staan de marktstalletjes opgesteld tussen de huizen van okergeel steen. Niet alleen worden er streekproducten en souvenirs verkocht. Tussen de knusse terrasjes is er ook vaak muziek te horen. Naast de warenmarkten overdag zijn er ook ’s avonds markten, de zg. ‘marches Gourmande’, waar je kunt eten aan lange tafels, op een sfeervol dorpsplein. Voor de liefhebbers zijn er natuurlijk ook brocante markten, ‘vide-greniers’ (zolderopruimingen). Het is er altijd een gezellige drukte en afdingen mag.

Les Eyzies

c 700x400 leseyzies

De hoofdstad van de prehistorie. Een dorpje langs één van Frankrijks mooiste rivieren met veel prehistorische schatten die vanzelfsprekend veel toeristen aantrekken.Aan de rivier liggen restaurants, winkeltjes en vertrekpunten van kano tochten.Les Eyzies is mooi door de steil, overhangende rotsen, die hebben door de millennia heen de mens een schuilplaats geboden. Hoog in de rotsen en er tegen aan gebouwd, troont een middeleeuws kasteel, daaronder bevinden zich tal van leuke perceeltjes met rotswoningen. Het Musée National de la Préhistoire heeft de belangrijkste collectie van archeologische vondsten van Frankrijk. Verder vindt u er het Musée de la Spéléologie, en langs de Vézère préhistorische grotten en zoals: Font de Gaume, Combarelles, Abri Pataud, Abri de Laugerie.

Op de hoogte blijven, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Kinderen op le Clou

kinderen

Kinderen voelen zich al snel thuis op Camping Le Clou. Een compact, overzichtelijk terrein met diverse mogelijkheden op lekker te spelen. Het maken van vriendjes en vriendinnetjes lijkt wel vanzelf te gaan.

Lees meer ...

Horeca op Le Clou

eten

Gastvrijheid staat bij ons voorop! Gedurende het hele seizoen kun je terecht voor hapjes en drankjes. Ontmoet andere gasten tijden de table d'hôtes of bezoek de bar en het sfeervolle terras. 

Lees meer ...

Omgeving van Le Clou

omgeving

Ontdek de fantastische omgeving van Le Clou. Houd je van sportieve activiteiten of slenter je graag over een marktje? Ben je cultureel geïnteresseerd? Dan heb je vast niet genoeg aan één vakantie!

Lees meer ...

ANWB     ACSI     CC     BD

Contactgegevens

mapfrance

con infoKarin & Luuk Heerink

con address3655 Route de Saint - Georges
24220 Le Coux et Bigaroque
Dor­dogne, France

emailButtoninfo@camping-le-clou.com

con tel+33 (0)5 24 15 19 75