DUTCH - Reserverings Balk

Aankomst
Invalid Input

Vertrek
Invalid Input

Type
Invalid Input

Covid-19 - Camping le Clou

Update 20 juli 2021

We leven alweer ruim een jaar met de gevolgen en vooral de beperkingen door COVID-19 (corona). Ook op het toerisme is dit onvermijdelijk van invloed.

 

Reizen naar Frankrijk

Op 29 april heeft Frankrijk bekend gemaakt dat buitenlandse toeristen vanaf 9 juni weer welkom zijn in Frankrijk. Op 4 juni heeft de Franse minister van Transport toegelicht dat reizigers uit de EU landen vanaf 9 juni alleen nog een bewijs van vaccinatie nodig hebben om naar Frankrijk te reizen. Als gevaccineerd gelden mensen die op de reisdatum ten minste 7 dagen een volledige vaccinatie hebben gehad (4 weken voor het Johnson & Johnson-vaccin). Onder andere het gele vaccinatieboekje, uitgegeven door de GGD, wordt door de Franse overheid geaccepteerd. 
Voor diegene die nog niet gevaccineerd is (of nog niet lang genoeg geleden), is een negatieve test verplicht. Dit kan een PCR test of een antigeentest zijn. Deze test mag maximaal 24 uur oud zijn op het moment van aankomst in Frankrijk. Kinderen jonger dan 11 jaar hoeven niet getest te worden. Ook is het mogelijk om naar Frankrijk te reizen als u aantoont dat u in de laatste 6 maanden hersteld bent van COVID.

Nederland is inmiddels rood gekleurd op de Europese COVID kaart, reden waarom Frankrijk de toegangseisen voor Nederlanders heeft aangescherpt m.b.t. de gevraagde negatieve test (maximaal 24 uur oud). Voor gevaccineerden zijn de regels juist versoepeld (al geldig na 1 week i.p.v. 2 weken na de laatste vaccinatie, behalve bij Johnson, dan blijft het 4 weken).

Sanitaire pas
Vanaf 9 juni zijn de restaurants en bars weer helemaal open (terrassen al vanaf 19 mei open). De avondklok is vervallen.
Recent heeft Frankrijk aangekondigd dat per begin augustus voor volwassenen vanaf 18 jaar een zogenoemde sanitaire pas nodig is om naar o.a. restaurants, bars en winkelcentra te gaan. Inmiddels is dit verder uitgewerkt. Er is bekend gemaakt dat de gewone supermarkten en kleinere winkels zonder sanitaire pas toegankelijk blijven voor iedereen, alleen voor de grote winkelcentra en attracties of evenementen met meer dan 50 personen is deze pas nodig.

Wanneer heeft u een sanitaire pas? Dit is het geval als u voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

- U bent 7 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd (met Pfizer, Moderna of AstraZeneca).
- U heeft minimaal vier weken geleden het Janssen-vaccin gekregen.
- U bent hersteld van COVID-19 en u heeft minstens 7 dagen geleden uw 1e (en benodigde) vaccinatie gekregen. U geldt dan als volledig gevaccineerd.
- U kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19. Uw herstelbewijs moet minimaal 15 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR- of antigeentest afgegeven zijn. Deze voorwaarde geldt ook als u na herstel van COVID-19 minder dan 2 weken geleden een (1e) vaccinatie heeft gehad.
- Als uw negatieve PCR-test of antigeentest voor vertrek niet ouder is dan 48 uur (gerekend vanaf het moment van afname).

De hierboven bedoelde sanitaire pas kan het "Europees digitaal coronacertificaat" zijn, een digitale of schriftelijk bewijs met een QR code. Ook eventuele andere toegestane bewijsstukken kunnen getoond worden.

Ook op de camping is de sanitaire pas nodig. Vanaf 21 juli dient iedereen ouder dan 18 jaar bij aankomst op de camping éénmalig de sanitaire pas te laten zien bij de incheck. Hierna kan iedereen tijdens de geboekte periode gebruik maken van alle voorzieningen zoals het zwembad, het restaurant en het terras, zonder dat de sanitaire pas nogmaals getoond hoeft te worden.

Als u geen sanitaire pas kunt tonen bij aankomst, heeft u vanaf 21 juli geen toegang tot het zwembad totdat u deze pas alsnog heeft verkregen (bijvoorbeeld door een negatieve test). Kinderen tot 18 jaar mogen wel gewoon zwemmen.
Vanaf 1 augustus heeft u ook geen toegang meer tot het restaurant, terras en de bar als u de digitale pas niet (eenmalig) kunt tonen. We zullen in geval van problemen uiteraard zorgen voor afhaalmaaltijden en andere aanpassingen in de periode die u nodig heeft om de pas alsnog te verkrijgen.

Voor de duidelijkheid: om Frankrijk binnen te reizen mag de negatieve test (als u niet aan een andere voorwaarde voldoet) niet ouder zijn dan 24 uur maar om de digitale pas te laten zien op de camping mag de test 48 uur oud zijn. U kunt dus 1 overnachting maken in Frankrijk op weg naar de camping.
Als u van een andere camping of accommodatie in Frankrijk naar le Clou komt, dient u ook de sanitaire pas te tonen bij aankomst op le Clou. Dit betekent dat u maximaal 2 dagen voor aankomst getest dient te worden (als u niet voldoet aan één van de andere voorwaarden). Het handigst is een antigeen test bij een apotheek. Bij ons in de buurt kunt u een afspraak maken bij de farmacie van Belves, telefoon 0033-553290493, 16 Place d'Armes, 24170 Pays-de-Belves. Houd er rekening mee dat veel apotheken en testcentra (zeker hier in de buurt) wachttijden hebben.

Andere maatregelen

Voor ieders veiligheid hebben we op de camping verder een aantal maatregelen moeten treffen, dit uiteraard om te voorkomen dat op de camping een besmetting met het virus kan plaatsvinden. Deze maatregelen zijn in overeenstemming met de richtlijnen en voorwaarden, zoals opgesteld door de Franse overheid.

De volgende regels/aanpassingen zijn van toepassing op de camping:

  • De accommodaties dienen extra goed gereinigd en gelucht te worden, waardoor de schoonmaak langer in beslag neemt dan gebruikelijk. Om deze reden zijn de accommodaties op z’n vroegst vanaf 16.00 uur beschikbaar. De kampeerplekken zijn vanaf 12.00 beschikbaar.
  • De openbare sanitair gebouwen zijn door de kampeergasten te gebruiken onder enkele voorwaarden, die ter plaatse staan aangegeven (handen wassen, afstand houden en dergelijke).
  • Op het terras zijn enkele beperkingen van toepassing, deze staan daar ook aangeven. We hebben bediening op het terras zodat het niet nodig is om de bar binnen te gaan.
  • Het zwembad is te gebruiken tijdens de openingstijden door volwassenen die bij aankomst de digitale pas hebben laten zien en door alle kinderen. Kinderen onder de 8 jaar mogen alleen met een volwassene in het zwembad aanwezig zijn. Ook zijn opblaasbare banden en speelgoed, grote ballen en dergelijk niet toegestaan. Neem deze dan ook niet mee. Zwembandjes mogen uiteraard wel.
  • Mondkapjes zijn verplicht in alle binnenruimtes. Op het terras, in het zwembad en op het terrein zijn deze niet verplicht.
  • Voor de gasten is via een QR code allerlei informatie online beschikbaar. Dit betreft o.a. alle huishoudelijke informatie, de COVID-regels, een overzicht van de activiteiten (animatie), de prijslijsten voor de bar en het restaurant en nog veel meer.
  • Bezoek van buiten is niet toegestaan op de camping, ook niet met een sanitaire pas.

Deze opsomming is niet volledig en kan eventueel veranderen, afhankelijk van de regels van de Franse overheid. Met deze regels is het echter, net zoals vorig jaar, heel goed mogelijk om heerlijk vakantie te vieren op le Clou. We hopen u dan ook deze zomer hier te ontmoeten!

Op de hoogte blijven, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Kinderen op le Clou

kinderen

Kinderen voelen zich al snel thuis op Camping Le Clou. Een compact, overzichtelijk terrein met diverse mogelijkheden op lekker te spelen. Het maken van vriendjes en vriendinnetjes lijkt wel vanzelf te gaan.

Lees meer ...

Horeca op Le Clou

eten

Gastvrijheid staat bij ons voorop! Gedurende het hele seizoen kun je terecht voor hapjes en drankjes. Ontmoet andere gasten tijden de table d'hôtes of bezoek de bar en het sfeervolle terras. 

Lees meer ...

Omgeving van Le Clou

omgeving

Ontdek de fantastische omgeving van Le Clou. Houd je van sportieve activiteiten of slenter je graag over een marktje? Ben je cultureel geïnteresseerd? Dan heb je vast niet genoeg aan één vakantie!

Lees meer ...

ANWB     ACSI     CC     BD

Contactgegevens

mapfrance

con infoKarin & Luuk Heerink

con address3655 Route de Saint - Georges
24220 Le Coux et Bigaroque
Dor­dogne, France

emailButtoninfo@camping-le-clou.com

con tel+33 (0)5 24 15 19 75