DUTCH - Reserverings Balk

Aankomst
Invalid Input

Vertrek
Invalid Input

Type
Invalid Input

Covid-19 - Camping le Clou

Update december 2021

We leven alweer bijna twee jaar met de gevolgen en vooral de beperkingen door COVID-19 (corona). Ook op het toerisme is dit onvermijdelijk van invloed.

Reizen naar Frankrijk

Net zoals afgelopen zomer geeft Nederland momenteel een geel reisadvies voor Frankrijk: reizen is mogelijk, maar let op, er zijn risico’s.
Door Frankrijk worden eisen gesteld aan degene die het land wil inreizen; kortgezegd moet men vanaf 12 jaar gevaccineerd zijn, hersteld zijn van COVID of recent negatief getest zijn. Voor de details verwijzen we graag naar https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies

Sanitaire pas of Coronabewijs
Sinds juli 2021 is een zogenoemde sanitaire pas nodig om naar o.a. restaurants, bars, bioscopen en evenementen met meer dan 50 personen te gaan. Deze pas (QR code) is geldig als het voldoet aan de regels van de Franse overheid. Deze regels veranderen vanaf 15 januari 2022 en zullen ook daarna nog wel eens aangepast worden. Ook hiervoor verwijzen we graag naar https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies

Ook op de camping was de sanitaire pas de afgelopen zomer nodig. Iedereen ouder dan 18 jaar (later 12 jaar) diende bij aankomst op de camping éénmalig de sanitaire pas te laten zien bij de incheck. Hierna kon iedereen tijdens de geboekte periode gebruik maken van alle voorzieningen zoals het zwembad, het restaurant en het terras, zonder dat de sanitaire pas nogmaals getoond hoeft te worden. We verwachten dat deze regeling ook de komende zomer van kracht zal zijn.

Andere maatregelen

Afgelopen 2 zomers hebben we voor ieders veiligheid op de camping een aantal maatregelen moeten treffen. Deze maatregelen zijn in overeenstemming met de richtlijnen en voorwaarden, zoals opgesteld door de Franse overheid.

De volgende regels/aanpassingen waren afgelopen zomer van toepassing op de camping:

  • De accommodaties dienen extra goed gereinigd en gelucht te worden, waardoor de schoonmaak langer in beslag neemt dan gebruikelijk. Om deze reden zijn de accommodaties op z’n vroegst vanaf 16.00 uur beschikbaar. De kampeerplekken zijn vanaf 12.00 beschikbaar.
  • De openbare sanitair gebouwen zijn door de kampeergasten te gebruiken onder enkele voorwaarden, die ter plaatse staan aangegeven (handen wassen, afstand houden en dergelijke).
  • Het zwembad is te gebruiken tijdens de openingstijden door volwassenen die bij aankomst de digitale pas hebben laten zien en door alle kinderen. Kinderen onder de 8 jaar mogen alleen met een volwassene in het zwembad aanwezig zijn. Ook zijn opblaasbare banden en speelgoed, grote ballen en dergelijk niet toegestaan. Zwembandjes mogen uiteraard wel.
  • Mondkapjes zijn verplicht in alle binnenruimtes. Op het terras, in het zwembad en op het terrein zijn deze niet verplicht.
  • Voor de gasten is via een QR code allerlei informatie online beschikbaar. Dit betreft o.a. alle huishoudelijke informatie, de COVID-regels, een overzicht van de activiteiten (animatie), de prijslijsten voor de bar en het restaurant en nog veel meer.
  • Bezoek van buiten is niet toegestaan op de camping, ook niet met een sanitaire pas.

We hopen uiteraard dat we komende zomer deze regels kunnen laten vallen, maar dat is afwachten. Het belangrijkste is dat iedereen zich veilig voelt, hiervoor zullen we ons maximaal inzetten.

En tot slot: als de COVID situatie dusdanig zou verslechteren dat de grenzen weer gesloten worden of de camping niet open mag gaan, zullen de (aan)betalingen terugbetaald worden, zoals bepaald in onze algemene voorwaarden. U kunt dus met een gerust hart reserveren!

 

 

Op de hoogte blijven, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Kinderen op le Clou

kinderen

Kinderen voelen zich al snel thuis op Camping Le Clou. Een compact, overzichtelijk terrein met diverse mogelijkheden op lekker te spelen. Het maken van vriendjes en vriendinnetjes lijkt wel vanzelf te gaan.

Lees meer ...

Horeca op Le Clou

eten

Gastvrijheid staat bij ons voorop! Gedurende het hele seizoen kun je terecht voor hapjes en drankjes. Ontmoet andere gasten tijden de table d'hôtes of bezoek de bar en het sfeervolle terras. 

Lees meer ...

Omgeving van Le Clou

omgeving

Ontdek de fantastische omgeving van Le Clou. Houd je van sportieve activiteiten of slenter je graag over een marktje? Ben je cultureel geïnteresseerd? Dan heb je vast niet genoeg aan één vakantie!

Lees meer ...

ANWB     ACSI     CC     BD

Contactgegevens

mapfrance

con infoKarin & Luuk Heerink

con address3655 Route de Saint - Georges
24220 Le Coux et Bigaroque
Dor­dogne, France

emailButtoninfo@camping-le-clou.com

con tel+33 (0)5 24 15 19 75